torstai 15. marraskuuta 2007

Ei vain puhetta, vaan myös kuuntelua

SDP:n puoluevaltuusto kokoontuu perjantaina. Ensimmäistä kertaa tuo tapahtuma myös välitetään netin kautta. Varsin jännä nähdä miten homma tulee toimimaan. Kun suuret ikäluokat eläköityvät ja jäävät vähitellen eläkkeelle, tarkoittaa se poistumaa työelämästä mutta myös järjestökentältä. SDP:n on kyettävä vastaamaan tähän haasteeseen. Kun nykyiset toimijat haluavat jäädä järjestötoiminnasta eläkkeelle, 5–20 vuoden päästä, pitää puolueella olla heidän tilalleen päteviä, asiansa osaavia tekijöitä.

Tarvitsemme jatkossakin kahvin, sopan ja aatteen jakajia sekä valtakunnan tason päätöksentekijöitä. Nämä henkilöt eivät tipahda yllättäen ja pyytämättä taivaalta tai postiluukusta. Heidän löytämisensä ja sitouttamisensa toimintaa lähtee teoista sekä vastaanottavasta ilmapiiristä. Kokemus tuo mukanaan vahvuutta, mutta sen rinnalle tarvitaan uusia näkemyksiä ja tapoja katsoa asioita. Vain sukupolvien välisellä yhteistyöllä voidaan tehdä toimivaa politiikkaa.

Toivottavasti viikonlopun puoluevaltuusto on yksi näistä paikoista, joissa eri puolilta maata tulevat, eri-ikäiset ja -taustaiset ihmiset katsovat avoimin mielin tulevaisuuteen ja kuuntelevat toisiaan herkillä korvilla.

Heidi Lehikoinen

Ei kommentteja: