tiistai 29. tammikuuta 2008

Demarinuoret ja SONK avasivat jäsenäänestystä vaativan nettiadressin

Demarinuoret ja demariopiskelijat (SONK) avasivat osoitteessa www.jasenaanestys.org adressin jossa vaaditaan SDP:n puheenjohtajasta neuvoa-antavaa jäsenäänestystä ennen kesän 2008 puoluekokousta. Adressi on tarkoitettu SDP:n jäsenille ja allekirjoituksia kerätään 3.3. asti. Vetoomus luovutetaan puoluevaltuuston puheenjohtajalle ennen puoluevaltuuston maaliskuista kokousta.

”Haluamme antaa jäsenäänestystä vaativille SDP:n jäsenille mahdollisuuden saada äänensä kuuluviin.” SONKin puheenjohtaja Mikko Koskinen toteaa.

”Adressissa on kyse jäsendemokratian lisäämisestä. Demarinuoret ja SONK ovat esittäneet jäsenäänestystä jo viime vuoden puolella.” Demarinuorten puheenjohtaja Heta Välimäki korostaa.

SDP on laaja kansanliike, jossa seinien tulee olla leveällä ja katon korkealla. Puolueen puheenjohtaja on se kokoava voima, jonka johdolla yhteisiä tavoitteita ajetaan. Jokaisella SDP:n jäsenellä tulee olla oikeus osallistua puolueen puheenjohtajan valintaan.Jäsenvaali antaisi jokaiselle puolueen jäsenelle mahdollisuuden vaikuttaa puolueen linjaan. Tämä lisäisi olennaisesti puolueen jäsenten suoria vaikutusmahdollisuuksia, ja sitä kautta lisäisi puolueeseen kuulumisen mielekkyyttä.

Ei kommentteja: